Intale

Λύσε τις απορίες σου σχετικά με το Intale Family

Δες παρακάτω τις συχνότερες ερωτήσεις και απαντήσεις

Τι είναι το Intale Family;

Το Intale Family είναι το νέο πρόγραμμα επιβράβευσης της Intale, το οποίο σου δίνει τη δυνατότητα να κερδίζεις πόντους για κάθε συναλλαγή που πραγματοποιείς μέσω του Intale Point, συνδυαστικά με την εξωτερική οθόνη πελάτη. Χωρίς κανένα επιπλέον κόστος, από τη πρώτη ημέρα λειτουργίας του συστήματος, γίνεσαι αυτόματα μέλος του Intale Family. 

Οι πόντοι σου εξαργυρώνονται σε χρήματα που επιστρέφονται άμεσα στο λογαριασμό σου.

Πώς συλλέγω Πόντους;

Πανεύκολα! Πραγματοποιώντας απλά, τις καθημερινές σου συναλλαγές μέσα από το Intale Point συνδυαστικά με την εξωτερική οθόνη πελάτη.

Κερδίζεις επιπλέον πόντους :

1. Με κάθε σύσταση - εγκατάσταση νέου συστήματος Intale Point σε οποιοδήποτε κατάστημα!
2. Με τη συμμετοχή σου σε ερωτηματολόγια που πραγματοποιούμε, προσπαθώντας να γινόμαστε κάθε μέρα καλύτεροι!

Στον παρακάτω πίνακα μπορείς να δεις ακριβώς πόσους πόντους συγκεντρώνεις με κάθε ενέργεια που πραγματοποιείς.


Πίνακας Συλλογής Πόντων

5 Συναλλαγές* - 1 Πόντος - (π.χ 500 Συναλλαγές  = 1€)    

Συμμετοχή σε έρευνες - 500 Πόντοι (ανά συμμετοχή) - 5€       

Σύσταση νέου καταστήματος - 6000 Πόντοι (ανά σύσταση) - 60€


1 Πόντος = 0.01 cent 


* Απαιτεί τοποθέτηση οθόνης πελάτη

Πώς εξαργυρώνω Πόντους;

Η εξαργύρωση των πόντων γίνεται 4 φορές το χρόνο (Μάρτιο, Ιούνιο, Σεπτέμβριο, Δεκέμβριο) με την προϋπόθεση ότι έχεις συλλέξει τουλάχιστον 3.000 πόντους. Σε περίπτωση που δεν έχεις μαζέψει αρκετούς πόντους για εξαργύρωση αυτοί δεν χάνονται αλλά μεταφέρονται στην επόμενη καταμέτρηση.

Η διαδικασία της εξαργύρωσης είναι πολύ απλή!

Θα εκδώσεις ένα τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών στα στοιχεία της Ιntale, το οποίο πρέπει να στείλεις στο accounting@intale.com

H πίστωση των χρημάτων για τους πόντους που θες να εξαργυρώσεις, γίνεται στο τέλος του επόμενου μήνα στον τραπεζικό σου λογαριασμό (ΙΒΑΝ).

Πώς γνωρίζω πόσους πόντους έχω;

Κάθε 3 μήνες θα λαμβάνεις ένα ενημερωτικό sms/email που έχεις δηλώσει στα στοιχεία σου, με τον αριθμό των πόντων σου και αν δικαιούσαι εξαργύρωση. Για να δεις τις συναλλαγές που έχεις πραγματοποιήσει, μπες στα Στατιστικά Πωλήσεων ή τα Λογιστικά στο BackOffice του Intale Point. Για οποιαδήποτε άλλη απορία σχετικά με τους πόντους που έχεις συγκεντρώσει κάλεσε στο 210 92 11 700 και ένας από εμάς θα σε ενημερώσει σχετικά!

Οι πόντοι μου λήγουν;

Οι πόντοι έχουν διάρκεια ενός (1) ημερολογιακού έτους. Στο τέλος κάθε έτους γίνεται εξαργύρωση όλων των πόντων σε όλα τα μέλη του Intale Family. Αν δεν γίνει η εξαργύρωση των πόντων, μετά τη λήξη του τρέχοντος έτους, οι πόντοι διαγράφονται αυτόματα.

Μπορώ να μεταφέρω τους πόντους μου;

Δεν υπάρχει δυνατότητα μεταφοράς σε άλλο κατάστημα, αλλά ούτε δυνατότητα μεταβίβασης πόντων σε άλλον χρήστη του Intale Point.

Δεν θέλω να παίρνω πόντους από τις συναλλαγές μου, τι πρέπει να κάνω;

1. Αν είσαι καινούργιο μέλος του Intale Family

Αν δεν θέλεις να συλλέγεις πόντους από συναλλαγές, μπορείς να επιλέξεις να μην εγκαταστήσεις εξωτερική οθόνη πελάτη.


2. Αν είσαι ήδη μέλος του Intale Family

Αν για οποιοδήποτε λόγο θέλεις να διακόψεις τη συλλογή πόντων από συναλλαγές, θα χρειαστεί να μας ενημερώσεις άμεσα καλώντας στο 210 9211 700 προκειμένου να σου εξαργυρώσουμε τους πόντους που έχεις μαζέψει. Για να μπορεί να γίνει η εξαργύρωση, θα πρέπει οι πόντοι σου να είναι 4.000 τουλάχιστον στο σύνολο. Διαφορετικά οι πόντοι αυτόματα θα διαγραφούν. Απαραίτητη η επιστροφή εξοπλισμού (εξωτερική οθόνη πελάτη) εντός (15) δεκαπέντε ημερώ. Η εξαργύρωση θα ολοκληρωθεί εντός τριών (3) ημερών από την ημέρα παραλαβής του εξοπλισμου.

Πως χρησιμοποιείτε τα δεδομένα του καταστήματός μου;

Ο σκοπός της επεξεργασίας είναι η αποστολή σε εσάς ενημερωτικής και διαφημιστικής επικοινωνίας σχετικά με τα προϊόντα και υπηρεσίες της εταιρείας μας. Σε περίπτωση κληρώσεων ή άλλων διαγωνισμών που μπορεί να τρέξουμε σε συνεργασία με άλλες εταιρίες, δικαίωμα πρόσβασης και επικοινωνίας με τους πελάτες έχει μόνο η Intale. Mόνο ο νικητής, και μετά από αποδοχή του, θα χρειαστεί να δώσει προσωπικά του στοιχεία στην εκάστοτε εταιρία για την παραλαβή του δώρου.

Επιπλέον παρέχουμε υπηρεσίες σε εταιρίες ταχυκίνητων προϊόντων με αναφορές όγκων συναλλαγών, μεριδίων αγοράς κλπ. μόνο της κατηγορίας που τους αφορά και συνολικά ανά περιοχή ή άλλη κατηγοριοποίηση καταστημάτων (π.χ περίπτερα/μίνι μάρκετ).
Βάση σύμβασης Προσωπικού Απορρήτου (GDPR) δεν έχουμε το δικαίωμα να πουλάμε προσωποποιημένα δεδομένα (π.χ πωλήσεις ανά κατάστημα).

Έχεις κι άλλες ερωτήσεις;

Συμπλήρωσε αριθμό τηλεφώνου και κάποιος εκπρόσωπός μας θα επικοινωνήσει άμεσα μαζί σου.